Agenda

Details van Culturele zaterdag

Titel     Culturele zaterdag
Datum 08-09-2018 -
Aanvang 10.00
Omschrijving     ICO Centrum voor Kunst & Cultuur steekt Open Monumentendag en Culturele Uitdag (8 september 2018) Aa en Hunze in een gloednieuw jasje

Gieten, 3 juli 2018- Elk jaar vindt in september de landelijke Open Monumentendag plaats, zo ook in de gemeente Aa en Hunze. Monumenten openen tijdens deze dag de deuren voor het publiek, en lokale culturele organisaties laten zien wat ze in huis hebben door op te treden bij de monumenten. Een feestelijke Culturele Uitdag! Aa en Hunze is echter een uitgestrekte gemeente, en de activiteiten daardoor erg versnipperd. Tijd voor een nieuwe invulling en een nieuwe naam dit jaar!

Culturele Zaterdag “Beleef het moNUment!”
De Open Monumentendag en Culturele Uitdag is omgedoopt tot Culturele Zaterdag, het statement van deze dag luidt: “Beleef het moNUment!” Dit jaar heeft de organisatie er voor gekozen om de focus op het veen-kanaalgebied te leggen. In de andere gebieden openen monumenten ook hun deuren (van 10:00 tot 17:00), maar de festiviteiten concentreren zich ‘s ochtends in Gieterveen en ‘s middags in Annerveenschekanaal. In deze dorpen worden minifestivals met muziek, dans, exposities en workshops opgezet, in samenwerking met lokale culturele initiatieven en ondernemers. Ook zijn er auto-, fiets- en kanotochten te maken langs de monumenten in het veengebied, die allemaal eindigen bij een festivallocatie. Gezinnen, toeristen, jongeren, senioren.. voor iedereen is er wel iets te beleven.

Save the date
De organisatie van de Culturele Zaterdag is in handen van het ICO Centrum voor Kunst & Cultuur en het Comité Open Monumentendag van de gemeente. De gemeente heeft hen de opdracht gegeven de Open Monumentendag in een nieuw jasje te steken. Zij heeft deze uitdaging met beide handen aangegrepen! Ze nodigen iedereen uit om op 8 september langs te komen in Gieterveen of Annerveenschekanaal. Je kunt niet alleen komen kijken en luisteren, maar ook actief meedoen aan workshops. Geen tijd om ook een tochtje langs alle monumenten te maken? Beleef ze ter plekke in virtual reality.. Kortom: save the date! Kijk voor meer informatie op www.ico-kunstencentrum.nl/culturele-zaterdag.

In 2019 zal Culturele Zaterdag zich concentreren in het Es-gebied, in 2020 in het Zandgebied.
 
Locatie
Meer info http://www.ico-kunstencentrum.nl/culturele-zaterdag

Terug

Agenda

11mei2019
Kunst expositie Braamshof
Braams Hof, Hoofdstraat 21 Eext
Meer info
25mei2019
Brinkpop 2019
Brink Naweg
Meer info
28mei2019
Koffieochtend Commissie Dorpsbelangen
Dorpshuis Eext
Meer info
   

Bekijk de volledige agendaOntwerp en realisatie:
Hippics Design - Rolde