Agenda

Details van Off-roadrit Eext

Titel     Off-roadrit Eext
Datum 09-02-2020 -
Aanvang 08.00
Omschrijving     Off-roadrit 9 februari
De stichting Motor GP Eext organiseert op zondag 9 februari 2020 haar off-roadrit. Het parcours van de off-roadrit is bijna 50 Km lang en kent weer nieuwe uitdagende gedeeltes. De route is ook geschikt voor Quads.
Spectaculair zijn natuurlijk het enduropark en de zandafgraving die wederom in het paarcours zijn opgenomen.
Het wedstrijd secretariaat in Eetcafé Homan is geopend vanaf 08.00 uur
De technische keuring vindt plaats bij Autobedrijf Okken in Eext.
We starten vanaf 09.30 uur vanuit het centrum van Eext. Men kan blijven starten tot 14.00 uur. Daarna finish en gezellige nazit in eetcafé Homan voor iedereen. Komt dus allen gerust langs.

GP Eext vindt een unieke oplossing voor CO2 compensatie van de Off the road rit op 9 Februari
GP Eext organisator van de jaarlijkse off roadrit in Eext heeft een oplossing gevonden ter compensatie voor de CO2 uitstoot.
De organisatie zal jaarlijks de CO2 uitstoot voldoende compenseren door bomen te planten langs de route of in de directe omgeving van de route.
Rond de organisatie van de jaarlijkse Off roadrit met motoren Eext is een platform gevormd met hierin vertegenwoordigers van: de gemeente, de provincie, natuurbeheersorganisatie en de organisatie van de off roadrit. Jaarlijks maken zij afspraken over veiligheid, herstel van natuur en wegen en uiteraard over de route.
Als organisatie hebben we besloten de CO2 uitstoot te compenseren door het poten van voldoende bomen in de directe omgeving van het parcours. Dit laatste maakt deze afspraak uniek.
CO2-uitstoot is bij een evenement als bijvoorbeeld de Off roadrit van Eext niet te vermijden, maar je kunt wel compenseren.
Het planten van bomen is een van de bekendste voorbeelden. Een boom haalt CO2 uit de lucht en zet die om in zuurstof en biomassa.
U kunt ons helpen
Tijdens de OTR richten we in eetcafé Homan een stand in. Met alle informatie of de rit, hoe u donateur kunt worden en uitleg over de Co2 compensatie.
U kunt ons helpen door een boom te kopen. Vervolgens kunt u deze boom zelf poten, maar wij poten en verzorgen deze boom ook gratis voor u. De door u gekochte boom krijgt een certificaat en er kan een bordje met uw naam bij de boom geplaatst worden.
Zonder schuldgevoel op vliegvakantie ?
Steeds meer mensen denken na of zij deze zomer nog wel met het vliegtuig op vakantie willen. Door een boom bij ons te bestellen kunnen wij u van een vliegschuldgevoel afhelpen. Daarnaast helpt u ons ook weer.
 
Locatie Eext
Meer info http://gpeext.nl

Terug

Agenda

8aug2020
Springen (met paarden welteverstaan..)
Evenemententerrein Eext
Meer info
11aug2020
Inloop-koffieochtenden Cie Dorpsbelangen Eext
Dorpshuis Eext
Meer info
12aug2020
Dressuurwedstrijd
Evenemententerrein Eext
Meer info
   

Bekijk de volledige agendaOntwerp en realisatie:
Dundis - Rolde