11e Nieuwsbrief Onze Winkel 2020!

11e Nieuwsbrief Onze Winkel 2020!

Feestgedruis

De 11e nieuwsbrief van Onze Winkel met als thema Feestgedruis is online.

Benieuwd naar een recept stoofpeertjes of wanneer de kniepertjes en jaarskoeken in Onze Winkel gebakken worden en te koop zijn ga dan naar

https://www.onzewinkeleext.nl/nieuws/nieuwsbrief-december

Vanaf 10 december verschijnt er een extra nieuwsbrief onder de naam Lekker/dichtbij 2020. Met veel nieuws over Onze Winkel, Eext, veel inspiratie voor de feestdagen, (kerst)recepten, puzzel en info vaste leveranciers.

 

                   Samen houden wij Eext leefbaar

Het GROTE PIETENFEEST van Eext

Het GROTE PIETENFEEST van Eext

Het GROTE PIETENFEEST van Eext

 

Aanstaande zaterdag is het eindelijk zover, dan vindt het GROTE PIETENFEEST van Eext plaats. De Pieten hebben er heel veel zin in om met jullie te gaan feesten. Er zijn al een heleboel aanmeldingen binnengekomen waar de Pieten erg vrolijk van worden.

Mocht jij je nog niet hebben opgegeven, doe dit dan nog snel voor donderdagavond 19 november via het opgaveformulier of te mailen naar: ilsehendriks1991@hotmail.com Het opgaveformulier is uitgedeeld op de basisschool in Eext en is te vinden in Onze Winkel.

 

Het feest vindt plaats in en achter de gymzaal. Ouders/verzorgers kunnen om 14:00 uur hun kind(eren) afzetten op de parkeerplaats bij de gymzaal, waar de kinderen zich mogen aanmelden bij Ilse en Celine. In verband met de coronaregels zijn toeschouwers helaas niet welkom. Foto’s en filmpjes zullen er natuurlijk worden gemaakt en met de ouders/verzorgers worden gedeeld na afloop.

Het feest is om 17:00 uur afgelopen. Wees als ouder/verzorger niet te vroeg en ook dan is het de bedoeling dat de ouders/verzorgers hun kinderen vanaf de parkeerplaats weer ophalen. De organisatie en de Pieten zullen de deelnemers begeleiden.

Ontwerp en Pimp de Hondeltunnel

Ontwerp en Pimp de Hondeltunnel

Ontwerp en Pimp de Hondeltunnel

 

Begin 2020 is gevraagd aan het dorp om na te denken over een ontwerp voor de Hondeltunnel. Tot op heden is het stil gebleven vanuit het dorp maar ook vanuit Commissie Dorpsbelangen ook mede door de coronacrisis. Wij willen u als nog de gelegenheid bieden om uw idee aan ons te laten zien en/of horen. Indien een ontwerp uitblijft zal het project moeten stoppen.

De bedoeling is dat we als dorp een ontwerp creëren dat we graag op de tunnelwanden willen hebben. Voor het ontwerp willen we iedereen in het dorp de gelegenheid geven om ideeën in een ontwerpvorm aan te leveren. Uit alle ideeën wordt een geschikte selectie gemaakt  door een commissie van verschillende partijen.

Daarna kiest het dorp uit deze selectie een ontwerp dat op de tunnelwanden aangebracht kan worden.  Aan het ontwerp zitten enkele voorwaarden waar aan voldaan moet worden:

  • Het ontwerp mag niet aanstootgevend zijn;
  • Het ontwerp zal praktisch uitvoerbaar moeten zijn;
  • Alleen de wanden van de tunnel mogen beschilderd worden;
  • De uitvoering moet duurzaam en milieuvriendelijk zijn.

De uitvoering zal in grote lijnen door de ontwerpers zelf worden uitgevoerd in samenwerking met andere geïnteresseerden. Commissie Dorpsbelangen zal zorgen dat in de loop van deze week/ begin volgende week een schaalmodel ( om uit te knippen) van de Hondeltunnel op de website ‘www.eextinfo.nl ’ wordt geplaatst.

Ideeën kunnen ingeleverd worden tot maandag 30 november 2020 digitaal aan dorpsbelangen@eextinfo.nl of fysiek aan de Stationsstraat 19 Eext. De uitvoering zal in nader overleg plaatsvinden.

Voor vragen en opmerkingen kun je contact opnemen met:

Daniëlle Martens-Smit dorpsbelangen@eextinfo.nl

Niels Nijstad penningmeestereext@gmail.com

 

Zien wij jouw ontwerp voor maandag 30 november 2020 tegemoet?

Fietspad Eext richting Anloo krijgt betonlaag

Fietspad Eext richting Anloo krijgt betonlaag

Fietspad Eext richting Anloo krijgt betonlaag

 

In het kader van de kwaliteitsimpuls fietspaden gaat de gemeente Aa en Hunze het fietspad van Eext richting Anloo voorzien van een betonlaag. Dit is het fietspad in het verlengde van de Kerkweg door het Evertsbos. De werkzaamheden vinden plaats in november-december. Het pad wordt 2 meter breed.
De fietsers naar Anloo zullen tijdelijk omgeleid worden via de Torenweg.

Nieuwe koeling in Onze Winkel Eext

Nieuwe koeling in Onze Winkel Eext

Nieuwe koeling in Onze Winkel Eext

De koeling staat! En dat hebben we toch maar even samen gedaan! Het voelt als een geluk bij een ongeluk. Doordat de oude koeling stuk ging, hebben we iets prachtigs kunnen realiseren. Daarvoor zijn we iedereen die heeft meegedacht, meegewerkt en bijgedragen enorm dankbaar.

Toen Albert en Wim met het idee kwamen een crowdfunding op te starten, hadden we niet kunnen dromen dat inwoners, ondernemers en organisaties zo massaal achter dit idee stonden. De hulp kwam uit allerlei hoeken. Het werd niet alleen mogelijk een koeling, inclusief motoren te laten installeren, ook de motoren van de vriezer zijn vervangen. Vooralsnog gaat het heel voorspoedig. Het ziet er prachtig uit, minder lawaai én als het goed is zuiniger in verbruik.

Van het Postcode Loterij Buurtfonds ontvingen we naast een heel mooi bedrag ook een appelboom. Omdat wij één van de eerste buurtprojecten zijn die van hen een bijdrage ontvingen, kregen we dit cadeau. Het boompje staat symbool voor alle buurtprojecten die zij willen helpen tot bloei te laten komen. Heeft u een idee waar we deze boom kunnen poten? Laat het ons gerust weten. Het is immers een geschenk aan het dorp.

Namens het bestuur, personeel en vrijwilligers nogmaals heel veel dank!

Steun Wereldtoppers Rudolf en Esther in enkelspan mennen op WK in PAU!

Steun Wereldtoppers Rudolf en Esther in enkelspan mennen op WK in PAU!

Steun Wereldtoppers Rudolf en Esther in enkelspan mennen op WK in PAU!

Dag en nacht, bij weer en wind, zon én sneeuw; het maakt niet uit, menteam P&K is altijd aan het trainen. Samen met hun twee wedstrijdpaarden Diesel en Farell stonden ze in 2019 tweede op de wereldranglijst bij de enkelspannen mennen.

Het stel; Rudolf Pestman en Esther Klok uit Eext zijn bloedje fanatiek. Naast de volledige werkweken bij hun baas, trainen ze in de overige uren en geven ze daarnaast nog trainingen en lessen om alles een beetje te kunnen bekostigen. Tot nu toe is het gelukt om alle ballen in de lucht te houden. Naast 7 x Nederlands kampioen te zijn geworden, hebben ze ook de Nederlandse vlag hoog weten te houden op vier wereldkampioenschappen in Portugal, Hongarije, Oostenrijk en zojuist de laatste in Nederland.

 

Reeds in 2018 zijn ze begonnen aan de weg naar het wereldkampioenschap van 2020 in Pau. Dit proces naar een WK neemt 2 jaar in beslag en vooral dit jaar is het heel raar om naast alle corona zorgen stug door te werken naar de week van 21 tot 26 oktober. Er waren maar weinig wedstrijden ter voorbereiding. Heel bijzonder was het dat er zowaar in Exloo een wedstrijd doorging waar ze een perfecte 2e plaats behaalden in het sterke Internationale deelnemersveld. Afgelopen week streden ze in Chablis Frankrijk tussen 46 deelnemers uit 9 landen om de eer en ook daar werd een 2e plaats in de wacht gesleept. Samen met het geweldige resultaat in 2019 resulteerde dit in een startplek voor het WK in Pau wat over ruim een week begint.

Ze ontvingen van het NOC-NSF het bericht dat er voor topsporters op het hoogste wereldniveau de mogelijkheid is om nog steeds door te sporten. Dus als corona het toelaat gaan onze Eexters er voor strijden over anderhalve week. Waar een klein dorp al niet groot in kan zijn!

Misschien kunnen wij Eexters onze dorpsgenoten wat extra steun geven. Elke bijdrage wordt door hun gewaardeerd. Tenslotte is het een dure sport waar landelijk weinig financiële middelen voor worden vrijgemaakt, dus sponsoring is onontbeerlijk. Over ruim een week kunnen we ze aanmoedigen in Pau, al zal dat voornamelijk via sociale media zijn. Doet u mee?

 

Klik hier voor de sponsormogelijkheden

 

Share This